Keltský uzol

19.06.2012 15:00
  1. Na niť navlečie postupne 39 koráliek ľubovoľnej farby – 2 korálky inej farby – 39 koráliek prvej farby – 2 korálky druhej farby – 39 koráliek prvej farby – 2 korálky druhej farby. V našom prípade to je 39 sivých – 2 biele – 39 sivých – 2 biele – 39 sivých – 2 biele koráliky. 
  2. Urobíme uzlík a následne ihlu prevlečieme cez posledný sivý korálik. Potom ihlu prevlečieme späť do prvého bieleho koráliku.

  3. Na ihlu navlečieme 2 biele koráliky a ihlu prevlečieme druhým bielym korálikom. 

  4. Na ihlu navlečieme 1 sivý korálik a prevlečieme ďalším sivým korálikom. V ďalších krokoch budeme navliekať 1 sivý korálik na ihlu a prevlečieme vždy druhým sivým korálikom. Teda vždy vynecháme 1 sivý korálik.

  5. Keď prídeme k bielemu koráliku (sivý korálik prevlečieme cez prvý biely korálik – viď obrázok), na ihlu navlečieme 2 biele koráliky a prevlečieme druhým bielym korálikom

.

        6.   V nasledujúcich krokoch opakujeme krok 4 a 5 až kým prídeme k poslednému bielemu koráliku. Ti je potrebné ihlu prevliecť bielymi korálikmi z prvej, aj druhej rady. Ak sa Vám práca začne skrúcať, nevadí, postupne sa vyrovná :o)

        7.   Ďalšie rady sú obdobné, kedy prevliekame 1 sivý korálik do každého druhého sivého koráliku. A 2 biele koráliky medzi biele koráliky. Takto pokračujeme až do požadovanej veľkosti. V poslednej rade pridávame už iba 1 biely korálik. 

Prajem veľa úspechov pri výrobe. Ak sa Vám nebude dariť, hotový výrobok si môžete kúpiť tu didimar.webnode.sk/  a tu https://www.facebook.com/didimar.sperky . V prípade akýchkoľvek otázok ma môžete kontaktovať e-mailom didimar.web@gmail.com .